Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Läsa och låna

Lite trädgårdsböcker.

Hemlån

Att låna böcker och andra medier är alltid gratis. Här kan du ansöka om lånekort:

Skaffa lånekortlänk till annan webbplats

Besök sedan biblioteket och visa legitimation för att aktivera lånekortet.

Normal lånetid är fyra veckor. Det gäller såväl vanliga böcker som ljudböcker, tidskrifter, TV-spel och filmer. Nya efterfrågade böcker och filmer lånas ut i två veckor. Två veckors lånetid gäller även då det finns en reservationskö.

Hallsbergs biblioteks katalog och Mina sidor

Här kan du söka efter böcker och annat som finns på biblioteket, och även låna e-böcker:

Bibliotekskatalogen och Mina sidorlänk till annan webbplats

Genom att logga in med ditt lånekortsnummer eller personnummer samt pinkod kan du också reservera och göra omlån, lämna inköpsförslag och fjärrlåneansökningar samt ändra dina kontaktuppgifter. Saknar du pinkod? Besök biblioteket och tag med legitimation så ordnar vi det.

Omlån

​Material som inte är reserverat eller korttidslån kan du låna om två gånger. Omlån gör du enklast själv genom att logga in på "Mina sidor" med din pinkod. Det går även bra att ringa till biblioteket eller besöka oss för att låna om.

Reservation​

Reservation av bibliotekets medier är gratis och görs enklast via "Mina sidor". Det går även bra att ringa eller besöka oss för att göra en reservation.

Inköpsförslag och fjärrlån

Om du vill låna något som saknas på Hallsbergs bibliotek tar vi gärna emot ett inköpsförslag. När vi inte köper in den önskade titeln försöker vi låna den från något annat bibliotek, genom ett så kallat fjärrlån. Ingen avgift tas ut för fjärrlån och du kan fjärrlåna tre böcker åt gången.

Våra möjligheter att tillhandahålla kurslitteratur är begränsad, för detta ansvarar i första hand respektive högskole- eller universitetsbibliotek.

Förseningsavgifter

Biblioteket tar ut avgift för försenade böcker av dig som fyllt 16 år, men inte om du har lånat barnböcker. Dagen efter förfallodatum tas en avgift ut på 4 kronor per utlånat media och påbörjad vecka. När biblioteket skickar ut kravbrev för medier som inte återlämnats i tid tas en avgift på 15 kronor ut.

​Låntagare som ej följer lånereglerna eller har skuld till biblioteket, kan förlora rätten att låna. Inga nya lån godkännes om skulden överstiger 150 kr.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

19 juni-13 augusti
måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda