Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Läsa och låna

Lånevillkor

Lånekort

Att låna böcker och andra medier på biblioteket är alltid gratis. Lånekortet ansöker du om i bibliotekets katalog via denna länk: Skaffa lånekortlänk till annan webbplats.

Besök sedan biblioteket och visa legitimation för att aktivera lånekortet. För att ansöka om lånekort behöver du vara minst 16 år gammal. Är du yngre behöver du målsmans godkännande.

När du skaffar ett lånekort på Hallsbergs bibliotek ingår du och biblioteket ett avtal där du förbinder dig att följa våra låneregler. För att kunna hantera dina lån och beställningar behandlar vi dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Du har när som helst rätt att få se och rätta de personuppgifter om dig som vi behandlar. Här kan du läsa mer om hur kommunen behandlar dina personuppgifter: Dataskyddsförordningen

Lånekortet är en personlig värdehandling. Meddela biblioteket om du byter namn, adress eller telefonnummer eller om ditt lånekort är förkommet.

Låneregler

Normal lånetid, alla sorters media: 28 dagar

Korttidslån, nya böcker på vuxenavdelningen: 14 dagar

Lånetid vid reservationskö: 14 dagar

Max antal omlån: 3 gånger

Max antal filmlån per tillfälle: 3 st

Åldersgräns för att låna filmer: 16 år

Avgift för försenade lån (från 16 år): 4 kr per påbörjad vecka

Påminnelseavgift för försenade lån (från 16 år): 15 kr per påminnelse

Om du har obetalda förseningsavgifter på 150 kr eller mer måste du betala avgifterna innan du kan fortsätta låna.

Bibliotekskatalogen och hemsidan

I vår bibliotekskatalog på http://bookitpub.hallsberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se vad som finns att låna på biblioteket.

Genom att logga in med ditt lånekortsnummer eller personnummer samt pinkod kan du också reservera och göra omlån, lämna inköpsförslag och fjärrlåneansökningar. Saknar du pinkod? Besök biblioteket och tag med legitimation så ordnar vi det.

På vår hemsida, www.hallsberg.se/biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kan du se våra öppettider och aktuella evenemang.

Inköpsförslag och fjärrlån

Om du vill låna något som saknas på Hallsbergs bibliotek tar vi gärna emot ett inköpsförslag. När vi inte köper in den önskade titeln försöker vi låna den från något annat bibliotek, genom ett så kallat fjärrlån. Ingen avgift tas ut för fjärrlån och du kan fjärrlåna tre böcker åt gången.

Våra möjligheter att tillhandahålla kurslitteratur är begränsad, eftersom detta inte är folkbibliotekets uppdrag. För detta ansvarar respektive högskole- eller universitetsbibliotek. Du som är distansstuderande kan ha rätt att låna från ditt lärosätes bibliotek genom särskild distansservice, kontakta dem för att få veta mer.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda