Aktuellt

Upptaktsvecka med Fotbollsprofilen

Under upptaktsveckan hade vi på Fotbollsprofilen inskrivning, informationssamtal och fystester.
De flesta elever medverkade på samtliga fystester samtidigt som några fick stå över pga skador eller dyl.
Testerna genomfördes tillsammans med hockey- och handbollsprofilen och kontrollerades av ansvariga ledare för varje grupp.
Under den soliga tisdagseftermiddagen använde vi konstgräsplanen som arena för testerna som innehöll snabbhet, spänst, styrka och smidighet. Den lite mer mulna torsdagsmorgonen spenderades på löparbanorna vid Idrottsparken – då stod Coopertestet på schemat.
Vi ledare är väldigt nöjda över grabbarnas och tjejernas inställning och vilja under dessa dagar och nu vet vi lite mer vad vi kan begära av våra adepter.
För att få det hela lite mer tävlingsanpassat så utlovade vi att publicera en bild på de elever som gjorde bäst testresultat inför höstsäsongen, eleverna på bilderna är de tio elever som gjorde sammanlagt bäst testresultat av samtliga på fotbollsprofilen. Grattis till Er! Tanken är att vi bär med oss dessa resultat och gör om samma tester längre fram för att se om det har blivit någon förbättring.
Vi ser fram emot en härlig höstsäsong där vi hoppas förmedla vår kunskap och inspiration till alla som medverkar på våra pass. Vi kan säga att vi redan nu ser att vi har en talangfull grupp att jobba med vilket vi tycker är kanon.

Hälsningar Robin & Pontus (ledare för Fotbollsprofilen)


Intervju med Profilansvarig, Anders Jidsjö

Hur vill du sammanfatta dessa två inledande fystestdagar?
- Först och främst vill jag ge beröm till alla studenter som har överträffat mina förväntningar och gjort väldigt bra ifrån sig. Till exempel var det en kille som gjorde Coopertestet på 11 min och 16 sekunder. Det gjorde inte ens jag när jag var som bäst tränad!

Saknade du något speciellt som du hade velat se under dessa två dagar?
- Nej, jag vet att alla ledare har stenkoll på vad som dem behöver se för att kunna bedriva verksamheten på bästa sätt. Jag litar till dem till 100%, det var ju därför vi anställde dem!

Vad hoppas du på inför terminen?
- Att vi utvecklar profilverksamheten ännu mer och att vi har glada utövare som får göra det dem älskar mest – att få utöva sin idrott.

Ramin och Almin

Spelarintervjuer med Ramin och Almin

Vilken var din höjdpunkt för förra årets säsong av Fotbollsprofilen på Transtenskolan?

R: -Jag tycker alltid om matcherna och så var det kul med turneringarna såsom Skol-DM. Sen självklart gillade jag träningarna.

A: -Futsal-DM såklart! Vi gjorde ett väldigt bra DM men hade otur i sista matchen som gjorde att vi inte gick hela vägen.

Vad är roligast med Fotbollsprofilen?

R: -Allt.

A: -Det mesta, det är inte så roligt när man är skadad för då missar man träningarna.

Vad är tråkigast med Fotbollsprofilen?

R: -Att det inte är mer bollpass, jag önska att vi hade mer tid till Fotbollsprofilen.

A: -Jag tycker inte om när det är många borta från träningen pga olika anledningar plus att det är för få matcher. Jag vill ha mer sånt!

Vad hoppas du på inför säsongen 2013/14?

R: -Att vi får spela fler matcher och cuper.

A: -Jag håller med Ramin där.

Journalist: -Tack grabbar, hem och gör era läxor nu! ​

Som affischen ovan talar om så får vi besök av två Örebroskolor på tisdag och kör en turnering tillsammans med dem. Vi har döpt turneringen till TOG-cup. Ni kan fråga Anders Jidsjö vad det står för om ni inte redan har räknat ut det...

Turneringen har delats upp i två delar där skolornas årskurs 7:or spelar den första delen och årskurs 8-9 spelar den andra delen. (för spelschema se nedan)

Matcherna drar igång på konstgräsplanen kl 11:00 och kommer avslutas ca. kl 14:00.

Dagen sker i vänskaplig anda och vi hoppas att alla utövare får en kul dag.

VI hälsar självklart både Gumaeliusskolan och Olaus Petriskolan välkomna!


Spelschema

Årskurs 7

11:00 Transten vs Olaus Petri

11:30 Olaus Petri vs Gumaelius

12:00 Gumaelius vs Transten

Årskurs 8-9

12:30 Transten vs Olaus Petri

13:00 Olaus Petri vs Gumaelius

13:30 Gumaelius vs Transten

Kontaktuppgifter