Hälsa och natur på skolschemat

Tuff träning. På lägret fick eleverna bland annat testa military training Foto: Veronica Svensson

Sixtorp
Under ett helt läsår kommer extra fokus läggas på temat hälsa och natur. Fyra klasser på Transtenskolan i Hallsberg deltar i projektet, som kickstartar med läger.

– Kämpa på nu, hela vägen upp för backen ska ni! ropar instruktör Magnus Eliasson när eleverna får prova military training.
Klass 9A kämpar på. Det gäller att först hoppa över en klasskamrat som står i ”plankan”, sedan krypa under nästa som formar en ”bro”.

Klassen är på tvådagarsläger i Sixtorp utanför Mullhyttan, en kickoff för det Leaderprojekt de och resten av arbetslag två på Transtenskolan ska delta i under året. Fokus är på hälsa och natur. Sjuorna hade sina läger förra veckan, niorna denna vecka.
– Syftet är att lockas att röra mer på sig och lära sig mer om hälsa och mat. Det syftar också till att se glädjen i naturen och väcka tankar kring det, förklarar Maja Anneborg, lärare och initiativtagare till projektet.

Lägerdagarna innehåller bland annat naturvandring, massage och träningslära. Lagövningar och social samvaro är också viktigt för en bra gruppkänsla.
– Det är kul att få umgås med klassen och komma närmare varandra. Vi har redan lärt oss mer om att man mår bättre av att röra på sig, man blir mindre stressad, säger Felicia Andersson och Louise Eriksson när de pustar ut i gräset efter träningen

Felicia Andersson och Louise Eriksson tycker det är kul att få umgås så mycket med klassen när de är på läger.
Foto: Veronica Svensson

Nog kommer man nära varandra, när man tränar military training.
Foto: Veronica Svensson

Kontaktuppgifter