Vårt arbete med Babblarna började redan under senare delen av vårterminen 2013. Vi hittade materialet på webben och använder det för att komma igång mer med användandet av tecken som stöd i kommunikationen med barnen. Babblarna är ett härligt gäng färgglada figurer. De hjälper oss att göra språkträning till ett spännande och lekfullt äventyr. Många känner igen dem från Youtube där deras två musikvideos finns, men Babblarna är så mycket mer än så.

Babblarna är utvecklade i samarbete med professor Irene Johansson som är grundare av Karlstadmodellen och språkträningen riktar sig till barn i tidig språkutveckling. ”Tecken som stöd till tal” är ett viktigt element i Karlstadsmodellen. Du kan läsa mer om Karlsdadmodellen på http://www.karlstadmodellen.se/länk till annan webbplats.

Babblarnas namn är valda med omsorg så att de både stimulerar barns ljudperception och är lätta att lära sig och med de små plastfigurerna kan vi leka allt möjligt! Det finns också böcker och spel med Babblarna. Det finns fyra olika böcker och var och en fokuserar på olika begrepp. Vi har köpt in två av böckerna och tillverkat en tredje med egna bilder från internet.

I arbetet med Babblarna försöker vi teckna så mycket som möjligt. Vi ser till att slå upp tecken vi inte kan och lär oss fler allt eftersom nya teman uppstår i språklekarna med Babblarna.

Du kan läsa mer om arbetet och se bilder i menyn till vänster.

Kontaktuppgifter