Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Nattvandring

Att nattvandra är att bry sig. Som nattvandrare finns du där ungdomarna är. Du är synlig och tillgänglig och kan hjälpa till om det behövs. Du skapar förtroende och trygghet genom att ställa upp för ungdomar som behöver stöd.

Ditt engagemang gör skillnad

Som nattvandrare kan du skapa viktiga vuxenrelationer till ungdomar i olika situationer. Även den som normalt har det tryggt och bra hemma kan tillfälligt hamna i situationer där de behöver ditt stöd. Andra kanske helt saknar trygga vuxna i sin tillvaro. Din närvaro leder till ökad trygghet för alla, och till att våld, skadegörelse och alkohol- och narkotikaanvändning bland ungdomar minskar.

Som nattvandrare är vi varken poliser, vakter eller sociala myndigheter. Vi är helt enkelt vuxna som vågar vara vuxna och som bryr oss om och tar ansvar. Vuxna som finns till hands för samtal och skapar trygghet med vår närvaro.

Stiftelsen Nattvandring.nu

Nattvandring.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är den verksamhet som bedrivs i lokala nattvandrargrupper runt om i Sverige. Stiftelsen arbetar för att utveckla, stödja och främja nattvandring i hela landet. Här kan nattvandrargrupper få råd, utbildning och stöd av erfarna nattvandrare.

Vill du bli nattvandrare?

Du kan bli nattvandrare om du är över 18 år, bryr dig om och vill vara en förebild för unga. Som nattvandrare är det viktigaste att vara social och flexibel - varje natt och varje människa är unik.

I Hallsbergs kommun finns det en lokal nattvandrargrupp som är ansluten till Nattvandring.nu.

Gruppen vandrar vid storhelger, evenemang och andra större händelser i Hallsberg/Sydnärke. Som till exempel under handbollskuppen och skolavslutningar. Samling utanför Elof:s lokal på Werners väg 3 i Hallsberg. En gång i månaden har nattvandrarna även månadsmöte.

Är du intresserad av att delta? Gruppen söker just nu nya nattvandrare!

Kontakt och upplysningar

Daniel Lundh, nattvandrartelefon: 0703-56 46 53 eller e-post: hallsberg@nattvandring.nu

Nattvandrarna finns även på Facebook, och de heter Nattvandrarna Hallsberg.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda