Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Receptfria läkemedel

För att få sälja receptfria läkemedel på annat försäljningsställe än på apotek ska du anmäla din verksamhet till Läkemedelsverket.

Vilka läkemedel som är tillåtna att säljas utanför apotek, bedöms och beslutas av Läkemedelsverket och publiceras på deras hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läkemedelsverket tar ut en årsavgift per försäljningsställe. Årsavgiften är densamma oavsett om du väljer att saluföra ett litet eller stort läkemedelssortiment.

Registrera din verksamhet

Kommunens tillsynsenhet gör regelbundna kontrollerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i de butiker som bedriver försäljning av receptfria läkemedel. Vid dessa besök kontrolleras bland annat att ingen försäljning sker till minderåriga och att produkterna förvaras på ett lämpligt sätt. För tillsynen tar kommunen ut en årlig kontrollavgift.

Du anmäler din verksamhet genom att fylla i en blankett på Läkemedelsverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En anmälan är personlig och behöver förnyas om företaget byter ägare. Försäljningen kan påbörjas så snart anmälan har skickats in. När din anmälan tagits emot av Läkemedelsverket får du en bekräftelse via e-post.

Kontakt

Vid frågor gällande receptfria läkemedel i någon av Sydnärkes kommuner kontakta handläggare Patrik Germer. Tel: 0582-68 53 11


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda