Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Dricksvatten

Vårt viktigaste livsmedel. Beroende på om man bor i en tätort eller på landsbygden har man kommunalt eller enskilt dricksvatten. Över 80% av Sveriges befolkning är anslutna till det kommunalt vatten- och avloppsnätet.

Våra vatten

Huvudflödet av allt kommunalt dricksvatten i Hallsbergs kommun kommer från Tisaren och renas vid vattenreningsverket i Blacksta. I Hjortkvarn och Vretstorp hämtas det kommunala vattnet från grundvattnet.

Kring varje varje vattentäkt har kommunen och Länsstyrelsen skapat ett skyddsområde som kallas för just Vattenskyddsområde. Inom ett vattenskyddsområde gäller särskilda regler och restriktioner för bland annat schaktarbeten och transporter med farligt gods.

Vattenläcka

Misstänker du en vattenläcka? Kontakta oss så snart som möjligt för att spara både pengar och resurser då en vattenläcka kan innebära att enorma mängder renat vatten går till spillo.

Felanmälan

Under normal arbetstid (07-16)
0582-68 50 00 växel

Övrig tid (16-07 samt helger)
019-13 70 35 larmcentralen

Vid konstaterad vattenläcka stänger vår personal av vattnet. Reparation skall sedan betalas av den som äger ledningen. Innanför tomtgränsen ansvarar oftast fastighetsägaren för sina ledningar och utanför tomtgränsen ansvarar kommunen för ledningarna. Mer information om vem som äger ledningarna hittar du under rubriken Ledningsnät.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda