Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Parker och natur

I Hallsbergs kommun finns många fina naturområden med olika naturtyper. Kommunen sträcker sig från Närkeslätten i norr via förkastningsbranten till skogsbygderna i söder. Här är det alltid nära till skog och sjöar där du lätt kan ta del av friluftslivet.

I kommunen kan du besöka ett antal naturreservat med olika karaktär, till exempel Skåle med vidsträckt utsikt över sjön Tisaren och Dovrasjödalen med branta bergväggar och omfattande barrskogar. Det finns ett stort antal vandringsleder för den som vill röra på sig och vistas i vacker natur.

Inom kommunens tätorter finns gott om lekplatser, park- och grönområden. Parkavdelningen står för skötseln av dessa områden och varje år inspekteras och underhålls kommunens lekplatser för att dessa ska vara säkra och hållas i bästa skick.

Det finns ett antal intressanta sjöar och vattendrag varav de tre största sjöarna är Tisaren som ligger 5 km söder om Hallsbergs tätort och Sottern som är länets femte största sjö, belägen öster om Svennevad samt Avern som ligger 4 km öster om Hjortkvarn.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda