Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Skadedjur

Skadedjur brukar de djur och insekter kallas som orsakar oss människor besvär av olika slag när de uppehåller sig runt och i våra bostäder eller lokaler. De kan orsaka ekonomisk eller hälsomässig skada eller väcka obehag av att de finns i vår närhet.

Ansvar

Åtgärder mot ohyra och skadedjur i bostäder är alltid fastighetsägarens ansvar.

Enligt Miljöbalken ska bostäder och lokaler för allmänna ändamål brukas på ett sådant sätt att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer och hållas fria från ohyra och andra skadedjur. Övriga byggnader och lokaler ska hållas fria från ohyra. Fastighetsägaren är skyldig att vidta åtgärder för att hindra uppkomsten av eller undanröja direkta olägenheter för människors hälsa orsakade av ohyra och andra skadedjur.

Hyresrätt

Du som bor i hyresrätt och har problem med skadedjur ska i första hand kontakta din hyresvärd eller fastighetens ägare. Fastighetsägaren är ansvarig för att bedöma vad som ska göras och att saneringen blir gjord. Om du tycker att fastighetsägaren inte gör tillräckligt för att åtgärda situationen kan du kontakta kommunen.

Egen bostad

Om du själv äger din bostad ska du kontakta ditt försäkringsbolag eller ett saneringsföretag. Försäkringsbolaget kan vara bra att kontakta först då din hemförsäkring kan täcka kostnaden för en eventuell åtgärd eller sanering.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda