Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Djur och lantbruk

När det gäller djurhållning och lantbruk finns det en hel del lagar och regler att ta hänsyn till. Det kan behövas en anmälan eller ansökan om tillstånd för att hålla en större mängd djur eller dispens för att sprida stallgödsel vid vissa tidpunkter på året. Även om du bara planerar att skaffa ett husdjur som hund eller katt är det viktigt att läsa om vilka regler som gäller för just det. Under djur och lantbruk har vi samlat sådan information och tips på länkar där man kan läsa vidare.


Djurskydd

Ansvaret för djurskyddsfrågor har flyttats över till Länsstyrelserna. Det innebär att Länsstyrelsen i Örebro län ansvarar för alla djurskyddsfrågor i Hallsbergs kommun och resten av länet. Anmälningar om vanvård av djur eller djur som far illa av annan anledning ska därför göras hos Länsstyrelsen.

Om djurskydd på Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats

Djur som stör

Blir du besvärad av grannens katt som förorenar sandlådan eller hundar som skäller? Ta i första hand kontakt med djurägaren om du känner dig störd. Oftast kan en enkel åtgärd vara lösningen på problemet. Hjälper inte det kan du kontakta fastighetsägaren om du bor i flerfamiljshus. Om dessa åtgärder inte löser ditt problem och störningen är så allvarlig att den kan bedömas som en olägenhet kan du få hjälp av kommunens miljöenhet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda