Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Buller och luftkvalitet

Ljud och luftkvalitet är två av de faktorer som människor upplever som mest störande. Trots att störning på grund av ljud eller luftkvalitet är så vanligt, är det ofta svårt att bli kvitt problemen och många åtgärder kan endast minska störning, inte eliminera.

Ljud som upplevs som störande är ofta oönskat och brukar definieras som buller. Vad som upplevs som buller är olika från person till person samt är beroende av vilka förväntningar man har på den omgivning man befinner sig i. Exempelvis är man förmodligen mer tolerant mot ljud när man befinner sig på en vägkrog än vad man är när man befinner sig på ett bibliotek. Ljudet av strömmande vatten kan upplevas som rogivande på skogspromenaden medan samma ljud av strömmande vatten upplevs som störande när grannen duschar mitt i natten.

Luft som upplevs som störande kan givetvis också skilja sig från person till person och de förväntningar man har på omgivningen. Ofta är dålig luftkvalitet något som berör de flesta, oavsett vem man är eller vad man förväntar sig. Luften upplevs ofta som störande när den innehåller olika slags föroreningar och/eller partiklar.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda