Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Elda utomhus

Regler för eldning

Eldning utomhus ska alltid ske på ett ansvarsfullt och säkert sätt och regleras därför i flera olika lagtexter. Ansvaret vid till exempel skogsbrand är fördelat på den enskilde, ägare, kommun och stat. Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avfall

Avfall ska i första hand återanvändas eller återvinnas. Miljöbalkens bestämmelser omfattar även eldning av avfall och gäller såväl privatpersoner som verksamhetsutövare.

Eldning av hushållsavfall, möbler, förpackningar, tidningar, kartonger och liknande är inte tillåtet!

Trädgårdsavfall

Enligt Miljöbalkens hushållningsprincip bör trädgårdsavfall som exempelvis ris, kvistar och löv i första hand lämnas till en återvinningscentral där omhändertagande kan ske för energiutvinning. Ska trädgårdsavfall eldas på tomten bör detta ske så att förbränningen blir så fullständig som möjligt. Är förbränningen ofullständig bildas avsevärt mycket mer föroreningar.

Eldning av trädgårdsavfall får enbart ske under förutsättning att det inte blir störande för grannar och andra i omgivningen. Eldning sker alltid under eget ansvar och får inte ske i strid mot gällande lokala föreskrifter.

Valborgsmässoeldar

All eldning utomhus ska ske på ett säkert sätt för att undvika att oönskade bränder uppstår. Den som är ansvarig för eldningen ska försäkra sig om att säkerhetsåtgärder är vidtagna och att eldningen sker på lämpligt avstånd från byggnader, skog och annat som måste skyddas. Råd och anvisningar från Nerikes Brandkår.länk till annan webbplats

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda