Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Vi säkrar dricksvattnet

Som många har noterat har vi låga vattennivåer i vårt område. Kumla kommun, i samverkan med Hallsbergs kommun, genomför nu säkerhetsåtgärder för vattenförsörjningen.

Kumla kommun levererar dricksvatten till Kumla och Hallsbergs kommun. Råvatten tas ur Tisaren samt grundvatten ur grusåsen i Blacksta i Kumla. Under våren sänktes Tisaren för att möjliggöra saneringsarbetet i markerna kring sjön. I och med den torra sommaren är nu vattennivåerna väldigt låga.

För att säkra vattenförsörjningen om resten av hösten och vintern fortsätter utan regn kommer Kumla kommun nu att vidta åtgärder. Planen är att flytta intaget för råvattnet i Tisaren till en djupare del. Där anläggs provisoriska pumpar och ledningar som säkerställer tillgången.

- Vi genomför säkerhetsåtgärderna innan vintern kommer, sedan får vädret avgöra om vi behöver ta utrustningen i bruk. I och med att dricksvatten är en helt avgörande fråga i ett samhälle jobbar vi alltid förebyggande. Vi kan aldrig ta några risker, förklarar Marcel Minnegal, chef för Kumla kommuns vatten- och reningsverk.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda