Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Vanliga frågor om bevattningsförbudet

Det har varit stor respons kring bevattningsförbudet som nu råder. Det är oerhört positivt att Hallsbergs kommuns invånare är engagerade i frågan. Nedan listar vi de vanligaste funderingar som kommit in angående bevattningsförbudet.

Förbudet gäller just bevattning

När vi bevattnar med slang och exempelvis vattenspridare går det åt väldigt stora mängder vatten. Därför omfattar bevattningsförbudet just detta. Det är exempelvis tillåtet att vattna med kanna. Om vi är sparsamma med vattnet påverkar vi vattennivån i Tisaren och då kan vi förhoppningsvis undvika att vidta fler åtgärder.

Högtryckstvätt går att använda

Högtryckstvätt går bra att använda, då den förbrukar väldigt lite vatten, men det är ändå viktigt att tänka på hur vi använder vårt dricksvatten. Bilen tvättar du på en anläggning som tar hand om det förorenade vattnet. Tvätta inte bilen på din uppfart eller gata.

Mat, dryck och hygien främst

Nu när bevattningsförbudet råder prioriteras mat, dryck och hygien. Du kan ta ett bad, men det är bättre att duscha - gärna snabbt. Tänk på att vara sparsam med vattnet.

Köpa vatten

Hallsbergs kommun säljer dricksvatten till de hushåll som har enskilda brunnar med vattenbrist medan bevattningsförbudet råder. Vattnet kostar 890 kronor för åtta kubik, vilket gäller en gång under ett år. Behöver man köpa mer vatten under året gör man det till självkostnadspris. Priset varierar då beroende på hur lång tid det tar att köra ut vattnet, samt bemanning och transport. Vattnet tas i första hand från kommunens egna vattenverk.

Hallsbergs kommun slangbevattnar med annat vatten

Vi på Hallsbergs kommun vattnar inte våra gräsplaner och planteringar med dricksvatten från Tisaren. Istället använder vi oss av grundvatten och dagvatten från dammar när vi vattnar våra växtligheter. Det betyder att dricksvattnet från Tisaren inte påverkas.

Mer information om vattennivån i Tisaren finns på kumla.se/tisarvattnetlänk till annan webbplats

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda