Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Välbesökt seniordag i Hallsberg!

Den 10 april gick Hallsbergs kommuns seniordag av stapeln i Equmeniakyrkan. Dagen var väldigt trevlig och välbesökt.

Dagens innehåll

Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien, som medverkat i flera tv-serier om hygien och bakterier och föreläste på ett lättsamt sätt om hur man ska undvika bakterier och vad man bör tänka på när man hanterar sina livsmedel. Kommunens koststrateg Nina Ekelöf höll en information om de kalla matlådorna som finns att tillgå från kommunen och information om vikten av att röra sig hölls av Studieförbundet Vuxenskolans Birgitta Wallbom.

Deltog gjorde även utställare från de flesta seniorföreningarna och patientnämnden. Kommunens egna verksamheter var också med: dagcentraler, demensjuksköterska, taxe- och avgiftsnämnden, biståndshandläggarna, biblioteket och Kullängen.

Seniordagen är en del av kommunens uppsökande verksamhet

Enligt socialtjänstlagen har social- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvar för att det sker en uppsökande verksamhet till våra äldre. I Hallsbergs kommun finns en väl fungerande Väntjänst som är tänkt att vara en länk mellan socialtjänsten och kommunens seniorer. Alla som är skrivna i Hallsbergs kommun och som under året fyller 78 år blir uppringda och det skickas ett brev med information om att Väntjänsten gärna besöker senioren och informerar om vilka möjligheter som finns i form av råd, stöd och hjälp. Man får också en inbjudan till seniordagen.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda