Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Uppstart av kalla matlådor i Hallsbergs kommun

Fr.o.m. den 16 oktober 2017 tillagas kalla matlådor i Hallsbergs kommun. Alla matlådor framställs lokalt. De lagas, kyls, packas och levereras från Kullängens kök.

Enligt beslut av Social- och arbetsmarknadsnämnden den 29 mars 2017 kommer Hallsbergs kommun att införa leverans av kalla matlådor fr.o.m. den 16 oktober 2017. En av orsakerna till förändringen är att det är svårt att hålla tillräckligt höga temperaturer på matlådorna under leveranskedjan.

Matlådorna kommer att produceras lokalt i Hallsberg och köras ut tre gånger per vecka. Lådorna värms i mikrovågsugn eller vanlig ugn, enligt anvisningen på förpackningen. Den som har behov av det kommer att få hjälp att värma maten.

- Våra kalla matlådor kommer att innehålla väl utvalda råvaror, vara vällagade och goda. För att tilltala våra äldre har vi alltid en tanke om att välja så traditionella rätter som möjligt när vi skapar menyn, säger Nina Ekelöf, koststrateg i Hallsbergs kommun.

Varje dag kan man välja mellan två alternativ och varje matlåda innehåller ett huvudmål med tillbehör. Det finns också möjlighet att köpa till råkostsallad varje vecka.

- All produktion sker i Kullängens kök i centrala Hallsberg. Det gör att kvaliteten på lådorna hålls jämnare, korta transportsträckor och att alla får "lokalproducerad" mat. Fördelen med att de levereras kalla är att man själv kan välja när man vill äta sin låda, säger Nina Ekelöf.

Leveranser kommer att skötas av hemtjänstpersonal, för en del i samband med planerade besök och för andra vid ett särskilt besök. Den som har beviljad mattjänst kommer även i fortsättningen att göra sin beställning utifrån den meny som finns för kalla matlådor.

Kontakt
Nina Ekelöf, koststrateg, 0582-68 51 34
nina.ekelof@hallsberg.se

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda