Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Trafikledningen blir kvar i Hallsberg

Trafikverket har ändrat sig och nu beslutat att Trafikledningscentralen i Hallsberg blir kvar. I den utredning som gjordes inom Trafikverket föreslogs att antalet Trafikledningscentraler skulle minska från åtta till fyra. Centralerna i Hallsberg, Ånge, Boden och Norrköping skulle läggas ner de kommande åren. Hallsbergs kommun tog då tillsammans med Region Örebro län initiativ till flera träffar med Trafikverket i syfte att förändra förslaget. Nu har Trafikverket ändrat sig och föreslår istället att samtliga åtta centraler ska finnas kvar. Istället ska dessa förstärkas för att klara kvalitén i framtiden.

– Jag är glad över att Trafikverket lyssnat på den massiva kritik som förts fram mot förslaget att ta bort fyra Trafikledningscentraler. Jag har vid flera tillfällen träffat ansvariga på Trafikverket för att få dem att ändra sig. Tillsammans med bland annat tågoperatörer, de fackliga organisationerna på trafikledningen, regionala företrädare och andra har vi kämpat hårt. Det innebär att de cirka 60 jobben stannar kvar i Hallsberg men också att förutsättningarna för att trafiken på järnvägen ska fungera blir mycket bättre, säger kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg Andreas Svahn.

– Det är mycket glädjande att Trafikverket lyssnat på våra synpunkter. Det är viktigt för hela våra region att den positiva utvecklingen i och kring järnvägen i Hallsberg fortsätter, säger regionrådet Irén Lejegren.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda