Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Tjugosex miljoner till länet för att minska långtidsarbetslösheten

Partnerskapet för Östra Mellansverige har idag beviljat nio kommuner i Örebro län sammanlagt 26 miljoner för ett projekt som syftar till att minska långtidsarbetslöshet och utanförskap.

- Vi är glada att vi genom Hällefors kommuns initiativ nu kan jobba med det viktiga och svåra uppdraget att bryta långtidsarbetslöshet och utanförskap tillsammans, säger Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Hallsbergs kommun

I början av november förra året tog Hällefors kontakt med Askersund och Ljusnarsbergs kommuner och Region Örebro län, för att skapa ett gemensamt projekt kring den höga långtidsarbetslösheten där många utrikesfödda ingår. När kunskapen om projektplanerna spred sig i länet ville allt fler kommuner delta. När ansökan lämnades in den 9 februari var det nio kommuner som anmält intresse. Förutom Hällefors, Ljusnarsberg och Askersund är det Degerfors, Karlskoga, Hallsberg, Kumla, Nora och Lindesberg. Därutöver stöttar Region Örebro Län projektet såväl med personella som ekonomiska resurser. Även Arbetsförmedlingen är med i projektet och bidrar med kunskap och erfarenhet inom området.

- Vi är nu mycket nöjda med att en så stor del av länet gör gemensam sak med oss i en så angelägen fråga som långtidsarbetslösheten, säger Hans Karlsson, Hällefors kommun som samordnat förberedelsearbetet kring projektet.

Europeiska Socialfonden bidrar med 26 miljoner kronor och de medverkande kommunerna medfinansierar med 28 miljoner kronor. Medfinansieringen består till största delen av deltagarnas försörjningsstöd. Till detta kommer arbetad tid som respektive kommuns personal utför i projektet, och lokaler som används i projektet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda