Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Skolbloggar och lärare prisade av Webbstjärnan för sitt webbarbete

Veronie Lejonord står framför en fontän och håller  sini prischeck

Foto: Agnes Stuber (CC BY)länk till annan webbplats

Veronie Lejonord blev årets lärare, bloggen arabiskahallsberg.se vann priset Årets nykomling och bloggen Åsas treor fick ett specialomnämnande i kategorin Klassblogg.

Bland 400 bidrag och 68 000 deltagande elever i tävlingen Webbstjärnan fick bloggar från Stocksätterskolan och Långängskolan ett pris och ett specialomnämnande. Veronie Lejonord, textillärare på Stocksätterskolan, tog hem priset som årets lärare.

Bloggen arabiskahallsberg.se, som görs av elever på Stocksätterskolan och Långängskolan vann priset Årets nykomling med motiveringen: "För en tvåspråkig webbplats med syftet att ge elever möjligheter att utveckla sina kunskaper om kultur och samhälle där deras modersmål talas."

Bloggen arabiskahallsberg.selänk till annan webbplats

Veronie Lejonord på Stocksätterskolan vann Webbstjärnans lärarpris med motiveringen. "För att hon är en sann eldsjäl som gärna sprider sin glöd till kollegor, allt med målet att alla ska blogga."

I kategorin Klassblogg fick bloggen Åsas treor, skriven av Klass 3 Eken på Stocksätterskolan, ett specialomnämnande med motiveringen "För en webbplats med hög nivå på innehållet och ett flitigt användande av rörlig bild."

Bloggen Åsas treorlänk till annan webbplats

Om tävlingen Webbstjärnan

I korthet går Webbstjärnan ut på att ge elever och lärare en möjlighet att lära sig mer om webb, internet och webbpublicering. Det är en tävling som handlar om att publicera ett skolarbete på internet. Arbetet måste ha en pedagogisk koppling, och det blir även lättare för dig som lärare att integrera Webbstjärnan i undervisningen. Webbstjärnan handlar om att närma sig rollen som producent och aktiv användare på internet, snarare är den mer bekanta rollen som konsument, genom att lära sig grunderna i webbpublicering.

Webbstjärnan startades år 2008 och är en del av Internetstiftelsen i Sveriges satsningar för att utveckla internetanvändandet i den svenska skolan. Sedan tävlingen uppkom har den växt varje år och i 2014 års
omgång av Webbstjärnan, som var den största hittills, anmälde sig fler
än 65 000 barn och ungdomar från hela Sverige.

Texten är hämtad från Webbstjärnans webbplats.länk till annan webbplats


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda