Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Nu söker vi ungdomar i årskurs 8-9 som vill följa med till Tyskland i oktober

Är du 14-16 år, bosatt i Hallsbergs kommun, och vill följa med till Tyskland i oktober kostnadsfritt, som en del av kommunens utbyte med vänorten Gifhorn?

Lägret i Gifhorn 13-18 oktober 2018

Under en vecka i oktober kommer en grupp på tio ungdomar och tre ledare (antalet kan komma att ändras) att åka till Hallsbergs vänort Gifhorn, som ligger i norra Tyskland. Där kommer man, utöver att få uppleva staden Gifhorn, att delta på ett internationellt ungdomsläger som Hallsberg bjudits in till, som en av flera europeiska vänorter.

På lägret kommer deltagarna ges möjlighet att uppleva det lokala kultur-, fritids- och friluftslivet. Många av aktiviteterna kommer att vara centrerade till allaktivitetshuset ”Die Grille”, som är en samlingspunkt för ungdomar i staden. Syftet med resan är att man ska få möjlighet att träffa jämnåriga från andra länder, kulturer och bakgrunder och ha roligt tillsammans. Hallsbergs kommun och staden Gifhorn kommer att stå för kostnaderna för resa, mat, boende och aktiviteter, det vill säga allt som behövs. Man får ta med egna fickpengar.

Anmälan senast 31 augusti

Vi vill senast den 31 augusti ha in anmälningar av er som är intresserade av att vara en del av detta äventyr. De enda krav som finns är att man ska gå i årskurs 8-9 och vara bosatt i Hallsbergs kommun. Man behöver inte ha studerat det tyska språket för att få följa med, kommunikationen på lägret kommer i huvudsak att ske på engelska. Det finns preliminärt tio platser och vid fler anmälningar än så kommer ett urval att göras för att få en spridning vad gäller kön, bostadsort, bakgrund och intressen.

Ifylld blankett skickas senast den 31 augusti till Hallsbergs kommun, Bildningsförvaltningen, Att: Anna Björkman, 694 80 Hallsberg, alt. e-post anna.bjorkman@hallsberg.se

Intresseanmälan som PDFPDF

Vid frågor, kontakta fritidskonsulent Anna Björkman 0582-68 53 38.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda