Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Många nya lägenheter i Hallsberg

Hallsbergs kommun vill nu, genom sitt nya helägda bostadsbolag, genomföra nybyggnation av hyresbostäder på två platser i kommunen.

Styrelsen för Hallsbergs Fastigheter 1 AB (under namnändring till Hallsbergs Bostads AB) har beslutat att upphandla byggnation av minst 65 lägenheter. Det är dels i kvarteret Lien i norra delen av Hallsberg. Där vill Hallsbergs Bostads AB bygga flerbostadshus i höjd om fem till sju våningar, innehållande ca 45-50 hyresrätter.

- I ett attraktivt område med närhet till en helt ny förskola, till Stocksätterskolan och fina naturområden är det helt naturligt att bygga nya och moderna bostäder. Dessa kommer komplettera villaområdena och Hallbos satsning på att rusta det äldre lägenhetsbeståndet, säger Magnus Andersson, Kommunstyrelsens ordförande.

Den andra platsen ligger längs Långängsvägen i centrala Hallsberg och där planeras att bygga flerbostadshus med två våningar innehållande ca 20-25 hyresrätter. Gemensamt för de båda projekten är att bolaget vill att de ska byggas med stort miljöengagemang.

- Genom dessa nya bostäder i ett centralt läge kombinerar vi hyreslägenhetens flexibilitet och trygghet med möjlighet till trädgård. Vi erbjuder moderna bostäder med närhet till service, kollektivtrafik och inte minst till förskolor och skolor, säger Andreas Svahn, styrelseordförande i Hallsbergs Bostads AB.

Nu söker kommunen efter en lämplig entreprenör som tillsammans med de inblandade, genom kreativitet och god kompetens bidrar till att åstadkomma kvalitetsmässiga samt prisvärda produkter och lösningar.

Kontakt
Torbjörn Dybeck, VD, Hallsbergs Bostads AB
0582-68 51 50

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda