Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Kumla kommun säkerställer dricksvattenförsörjningen för Kumla och Hallsberg

Kumla kommun levererar dricksvatten till Kumla och Hallsberg. Råvatten tas ur Tisaren, samt grundvatten ur grusåsen i Blacksta i Kumla. Under våren sänktes Tisaren för att möjliggöra saneringsarbetet i markerna kring sjön. I och med den torra sommaren är nu vattennivåerna väldigt låga.

I dag fattade kommunstyrelsens arbetsutskott i Kumla beslut om att ge samhälls-byggnadsförvaltningen i uppdrag att vidta åtgärder för att säkerställa att invånarna i Kumla kommun, Hallsbergs kommun och industrierna i kommunerna har vatten oavsett den kommande vinterns klimat.

Det betyder att samhällsbyggnadsförvaltningen kommer genomföra förberedelser och vid behov pumpa vatten från Tisaren till pumpstationen i Skogaholm.

Om vi börjar pumpa vatten från Tisaren kommer åtgärderna med stor sannolikhet strida mot den gällande vattendomen som säger att Tisaren som lägst får vara 99,0 meter över havet.

Huvudanledningen till de låga nivåerna är sänkningen med 60 cm inför saneringen vid gamla impregneringsverket i Åsbro. Det i kombination med den ovanligt torra sommaren har gjort att vi står inför omständigheter vi inte kan råda över.

- Vi är tvungna förbereda oss för en eventuellt torr eller snöfattig vinter. VA-verksamheten är alltid steget före och vidtar som vanligt försiktighetsåtgärder, säger Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla kommun.

Har du frågor?

Niklas Hasselwander, Tf Teknisk chef, 0582-68 50 00

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda