Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Kommentar till dagens artikel i Nerikes Allehanda med rubriken ”Sökte chefstjänst men glömdes bort”

Med anledning av dagens artikel i dagens NA så vill kommundirektör
Torbjörn Dybeck och förvaltningschef Fredrik Nordvall lämna följande
kommentarer:

Torbjörn Dybecks kommentar

Med anledning av dagens artikel i tidningen, så är det märkligt att jag som kommundirektör och ansvarig för tillsättningen av förvaltningschef till social- och arbetsmarknadsnämnden inte blivit tillfrågad.

I artikeln finns påståenden som att ”han inte ansågs kvalificerad och att han inte fått någon motivering” vidare står att ”det var nog inte så populärt att han sökte”. Detta är helt felaktiga påståenden som det inte finns någon som helst grund till. Beträffande om Fredrik har rätt kvalifikation eller inte har aldrig prövats i denna process. Beträffande om det var populärt eller inte är något som jag överhuvudtaget inte har reflekterat över. Beträffande återkoppling av Fredriks intresseanmälan så framgår den nedan.

Under januari detta år påbörjades rekryteringen av förvaltningschef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Fredrik Nordvall, idag förvaltningschef för bildningsförvaltningen, meddelande mig att han var intresserad av tjänsten och skickade en intresseanmälan, via mail.

Jag och Fredrik hade ett samtal omkring hans intresse. I det samtalet redogjorde jag för följande: 1. Min bedömning var att jag inte ville att Fredrik slutade som förvaltningschef för bildningsförvaltningen, utan fortsatta sin tjänst. Fredrik är en framgångsrik och duktig förvaltningschef för bildningsförvaltningen som Hallsbergs kommun vill ha kvar på den tjänsten. 2. Jag uppmanade honom även att tänka över sin egen framtid, som en idag duktig skolledare där han bland annat ingår i nationella sammanhang bl.a. inom SKL, till att byta inriktning till det sociala området.

Efter det samtalet kom Fredrik Nordvall och jag överens om att han inte skulle gå vidare som kandidat till förvaltningschefstjänsten på social- och arbetsmarknadsförvaltningen. 

Jag bifogar även Fredrik Nordvalls mail som har gått ut till samtliga chefer inom bildningsförvaltningen. 

Torbjörn Dybeck, kommundirektör Hallsbergs kommun

Brev från Fredrik Nordvall som gått ut till samtliga chefer inom bildningsförvaltningen

Hej!

För er som har läst dagens NA, så antar jag att det kan ha väckt många frågetecken hos er. Hos mig väckte det såväl ilska som frustration. Mycket av det som står är rena felaktigheter och då har jag inte vägt in hur det dessutom kan tolkas.

Jag vill vara öppen och transparent mot er. Jag har visat intresse för tjänsten som Socialchef i Hallsbergs kommun. Det har dock skett i samtal och mail med kommundirektören. Vi är helt överens om att, jag inte ska arbeta som chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Jag trivs dessutom mycket bra med mitt uppdrag som chef för bildningsförvaltningen. Jag svarar gärna på frågor och berättar mer om detta vid nästa möte. 

Med vänliga hälsningar

Fredrik Nordvall


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda