Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Hallsbergs kommun satsar på rektorerna och rektorslönerna!

Skolan har under flera år varit i fokus och stora satsningar har gjorts både på statlig nivå och på kommunal nivå. Karriärtjänster har införts och en förstelärare får idag 5000 kronor mer i månaden än övriga lärare. Under 2016 genomför staten ”Lärarlönelyftet”, som innebär att minst 25% av de skickligaste lärarna får i snitt mellan 2500-3500 kronor mer i månadslön.

Idag är det nästan ingen skillnad mellan de bäst betalda förstelärarna och skolans rektor. Hallsbergs kommun väljer därför att satsa på Rektorerna i 2016-års löneöversyn. 8,5% blir den genomsnittliga löneutvecklingen för rektorerna. Det betyder att den genomsnittliga lönen för rektorer i Hallsbergs kommun kommer att vara 48 800. ”Med de rektorslönerna blir vi löneledande i länet. Vi kommer att ha rektorer som tjänar mer än 51 000 kronor per månad” säger Fredrik Nordvall förvaltningschef för bildningsförvaltningen i Hallsbergs kommun.

”Det känns bra att kommunen satsar på rektorerna. Det är ett komplext och mycket viktigt arbete” säger Marcus Boljang, ordförande Skolledarförbundet i Hallsberg.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda