Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Hallsbergs kommun säger nej till betyg i
skolår 4

Onsdagen den 11 februari presenterade nuvarande utbildningsminister Gustav Fridolin, tillsammans med tidigare utbildningsminister Jan Björklund, ett förslag om att låta skolhuvudmän frivilligt pröva att införa betyg från skolår 4.

– Tidigare betyg är inte lösningen på skolans utmaningar. Det är viktigare att vi fortsätter arbetet för att de skickliga pedagogerna får möjlighet att fokusera på att utveckla undervisningen. Att betygsätta våra tioåringar bidrar inte till det. Jag är inte särskilt förtjust i detta förslag, men alternativet att de borgerliga partierna tillsammans med Sverigedemokraterna drivit igenom att alla ska ha betyg i årskurs fyra, hade varit än sämre, säger Siw Lunander, ordförande i bildningsnämnden.

– Skolan och skolans utveckling ska utgå från forskning och beprövad erfarenhet. Det är viktigt att vi analyserar vad tidigare betyg kan bidra med. Skolan och lärarna har god kännedom om elevernas förmågor och utveckling i förhållande till läroplanens mål, oavsett betyg eller inte. Därför kommer jag rekommendera att skolorna i Hallsbergs kommun inte deltar i betygsexperimentet, säger Fredrik Nordvall, förvaltningschef för Bildningsförvaltningen.

Såväl nämndordförande som förvaltningschef framhåller att kommunens skolor genomgår en mycket positiv utveckling och de ser mycket ljust på framtiden när det gäller kommunens förskolor och skolor.

– Vi har många duktiga medarbetare som tillsammans gör ett fantastiskt bra arbete, säger de båda.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda