Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Hallsberg bidrar till att Örebroregionen har Sveriges bästa logistikläge

För första gången delar Örebroregionen förstaplatsen med logistikhuvudstaden Göteborg. Bidragande faktorer är att Hallsberg har Sveriges viktigaste järnvägsknutpunkt och att landets demografiska mittpunkt finns i kommunen.

Örebroregionen har haft en stark tillväxt i logistikytor under flera år. Branschtidningen Intelligent Logistik tar årligen fram en lista över Sveriges 25 bästa logistiklägen. Regionen har haft en stadig andraplats på listan under de senaste åren, men i årets ranking delar vi på förstaplatsen med Göteborgsregionen.

- Örebro har en extremt starkt tillväxt inom logistik just nu och de strategiska satsningar som gjorts har verkligen burit frukt. Det geografiska läget är utmärkt för att försörja både Sverige och hela Norden och infrastrukturen med Sveriges viktigaste järnvägsknutpunkt för gods i Hallsberg är också viktig. Men att ett läge som saknar containerhamn kan ta den här positionen på listan är nästan osannolikt, säger Hilda Hultén, chefredaktör på Intelligent Logistik.

Regionen har stärkts genom flera år av strategiska satsningar, stora nyetableringar 2018 av bland annat PostNord och Lidl, ett nytt logistikområde under utveckling i Törsjö och en växande logistikkompetens i hela regionen. Regionens geografiska läge är optimalt, med Sveriges demografiska mittpunkt i Hallsbergs kommun.

Det finns en mycket bra infrastruktur i form av vägar, järnvägar, landets största kombiterminal och en av Sveriges största fraktflygplatser. Det finns också ett väl fungerande regionsamarbete som gett dokumenterade resultat i flera nya centrallager de senaste åren, med över 70 000 kvm tillkommande ytor under 2018, vilka stärker vår ställning och ger full pott för ytor i rankingen.

PostNords nya paketterminal som invigs i vår och att Green Cargo flyttat sitt huvudkontor till regionen stärker oss ytterligare och en nysatsning på logistikutbildning vid Örebro universitet ger också extra poäng.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda