Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Goda resultat för äldreomsorgen i årets brukarundersökning

I Hallsberg får de äldre bra bemötande av personalen, både i hemtjänsten och inom särskilt boende. Det framgår i brukarundersökningen ”Så tycker de äldre om äldreomsorgen”, som Socialstyrelsen har gjort.

Socialstyrelsen genomför varje år en undersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”. Den är ett viktigt instrument för att få veta vad de äldre egentligen tycker om den hjälp och det stöd de får av hemtjänsten.

Hemtjänsten i Hallsberg har genom sin kvalitetsgrupp, som är en grupp bestående av undersköterskor, planerare och enhetschefer, arbetat för att utveckla kvaliteten inom hemtjänsten. Under 2017 och 2018 har hemtjänstens organisation fokuserat på fyra faktorer: Inflytande, bemötande, trygghet och tillgänglighet samt nöjdhet med hemtjänsten.

Resultaten 2018

98 procent av de svarande inom hemtjänsten uppger att de får bra bemötande från personalen. 92 procent uppger också att de har stort förtroende för personalen och känner sig trygga med sin hemtjänst.

- Trygghetssiffran har ökat från föregående år vilket ju är väldigt glädjande då ett av social- och arbetsmarknadsnämndens mål är att ”Alla som har insatser av social- och arbetsmarknadsnämnden ska känna trygghet med insatsen, säger Anette Söderström, områdeschef, social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Ett betyg i undersökningen visar hur nöjda hemtjänsttagarna är med hemtjänsten i sin helhet. Det sammantagna värdet i Hallsberg ligger på 91 procent. Det kan jämföras med rikets 88 procent.

- Jag är glad att vi har en så bra hemtjänst i Hallsbergs kommun och att våra hemtjänsttagare är nöjda. Jag är också väldigt stolt över personalen som verkligen vill göra skillnad för de äldre som är beroende av oss för sin vård och omsorg, säger Anette Söderström.

- Jag är stolt över medarbetarna i hemtjänsten som får ett tydligt kvitto av de äldre som får hjälp i Hallsbergs kommun. Att de känner stor trygghet och förtroende för personalen och blir bemötta med respekt, säger Veronica Wallgren, ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden.

Hela resultatet från undersökningen går att läsa på: www.socialstyrelsen.se/aldreundersokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Anette Söderström, områdeschef, social- och arbetsmarknadsförvaltningen, 0582-68 55 04

anette.soderstrom@hallsberg.se

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda