Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Fritidsbarn i Sköllersta engagerar sig för Musikhjälpen

Foto: Atelje Änggatan, Örebro

Den 12 december startade årets upplaga av Musikhjälpen. För första gången sändes programmet från Örebro, från en glasbur på Stortorget. Under 144 timmar pågick direktsändningen i Sveriges Radio och Sveriges Television. Intresset för att delta har varit stort, även på fritids i Sköllersta!

Musikhjälpen samlar varje år in pengar till en undangömd humanitär katastrof i samarbete med Radiohjälpen. Temat för årets insamling var "Barn i krig har rätt att gå i skolan". Engagemanget för projektet växer hela tiden och den här gången ville fritidsbarnen i Sköllersta vara med!

Projekt Musikhjälpen i Sköllersta

Projektet "Musikhjälpen" startade under hösten på fritidshemmet i Sköllersta och har engagerat barn, personal och föräldrar. Årets tema har intresserat och bjudit på frågor, det har väckt samtal och spännande diskussioner mellan barn och personal. I verksamheten har man pratat om vilka olika situationer barn kan leva i, och hur vi kan hjälpa de barn som inte har det lika bra som här i Sverige.

Fritidsbarn och personal beslutade sig för att försöka samla in så mycket pengar som möjligt, för att sedan åka till Musikhjälpen och överlämna dem.

Barnens stora engagemang

Under hela hösten tillverkade barnen olika saker som sedan såldes och de drev ett café till förmån för Musikhjälpen. Barnen startade även en digital insamlingsbössa där vem som helst kan skänka pengar som går direkt till Musikhjälpen.

Den 14 december var det dags

Onsdagen den 14 december styrde 50 glada fritidsbarn och några lika glada fröknar kosan mot Örebro för att lämna över pengarna och för att granska programledarna och ”buren”. Det var stolta fritidsbarn som skänkte hela 4236 kronor. Lika roligt var förstås att de var med på livesändningen en hel del! Och kompisarna i skolan, som satt och tittade, tyckte att det var kul att se på.

Alla inblandade tycker att det har varit ett roligt och mycket givande projekt, med resan in till Örebro som en riktig höjdpunkt.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda