Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Försvarsmaktsövning Aurora

I september genomför Försvarsmakten övning Aurora 17 – den största militära övningen på 20 år. Örebro län kommer framför allt beröras av militära transporter på vägar samt övningar och helikopterbas på Villingsbergs skjutfält.

För att öka den militära förmågan kommer Försvarsmakten under september (v. 37–39) att genomföra försvarsmaktsövningen Aurora 17. Det är en nationell övning som bygger ett starkare försvar, där samtliga stridskrafter deltar och som ökar den samlade förmågan att möta ett angrepp mot Sverige.

Vilka kommer att beröras?

För Örebro län innebär övningen framför allt militära transporter på vägar genom länet. Detaljerad information är i dagsläget hemlig så det är okänt om trafiken i Hallsbergs kommun kommer att beröras.

För allmänheten kan det innebära trafikstörningar och längre restider under denna period. Det kan också innebära buller i samband med övningen på Villingsbergs skjutfält.

Förband i hela Sverige kommer att beröras, men de största övningsområdena kommer att vara i Mälardalen och Stockholm, på och runt Gotland samt i Göteborg.

En nationell övning med internationellt deltagande

Fler än 19 000 män och kvinnor ur Försvarsmakten, ett 40-tal myndigheter samt internationella förband från Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Litauen, Norge och USA deltar i övningen. Det är den största försvarsmaktsövningen på 20 år.

Läs mer om övningen Aurora på Försvarsmaktens hemsida:

http://www.forsvarsmakten.se/aurora/länk till annan webbplats

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda