Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Alléskolans information med anledning av händelserna vid Alléskolan 3/3 och 6/3

Alléskolan informerar om de senaste dagarnas händelser.

Fredagen den 3 mars uppstod bråk mellan två grupperingar i en av Alléskolans lokaler. Polis var snabbt på plats och kunde avvärja bråket. Flertalet av de inblandade är inte elever vid Alléskolan.

Under den gångna helgen tog Alléskolans ledning kontakter med Polisen och en handlingsplan upprättades i syfte att förhindra ytterligare bråk.

På måndagen den 6 mars samlades ett tjugotal personer i anslutning till Alléskolans område. Majoriteten av de inblandade är inte elever på skolan. Polisen gör bedömningen att händelsen inte var riktad mot Alléskolan.

Polis var på plats och det visade sig att flera personer i den samlade gruppen var försedda med stenar och andra tillhyggen.

Polis och skolledning fattade beslut om att alla skolans elever och personal snabbt skulle ta sig inomhus och stanna där tills klartecken givits. Eleverna och personalen tog sig in i skolan inom loppet av ett fåtal minuter och efter knappt två timmar gav Polisen klartecken att man kunde lämna lokalerna.

Möten för att planera den kommande tiden kommer att hållas mellan Polisen och skolans ledning. Alléskolan kommer i samråd med Polisen att vidta alla tänkbara åtgärder för att kunna garantera säkerheten.

Vårt beslut utifrån Polisens bedömning av det aktuella läget är att undervisningen kommer att bedrivas som vanligt.

Information till allmänheten kommer att finnas på skolans officiella webbplats alleskolan.eu. Elever och personal får information via skolans intranät, som de alla har tillgång till.

Vid ytterligare frågor, vänligen kontakta

Marie Kilk, förbundsdirektör/skolchef

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda